Івано-Франківськ

Продаж запчастин у мережі закінчився для прикарпатця втратою коштів

Поліцейські розпочали кримінальне провадження.

shahrayi scaled

120 тисяч гривень зникло з банківського рахунку жителя Снятинської громади. Потерпілий продавав через інтернет автомобільні запчастини й натрапив на шахрая.

За словами заявника, на сайті оголошень розмістив публікацію про продаж товару. Згодом йому надійшло повідомлення від потенційного покупця, який запевнив, що хоче придбати автозапчастини, розповідає ПІК із посиланням на Поліцію Івано-Франківської області.

Для оформлення так званої онлайн доставки, аферист надіслав фішингове посилання. Потерпілий, перейшовши за ним, ввів реквізити свого банківського рахунку. Але, замість зарахування коштів, з рахунку зникла чи мала сума.

За фактом шахрайства слідчі територіального підрозділу поліції розпочали досудове розслідування відповідно до ч. 4 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України.

Поліцейські радять громадянам, котрі здійснюють продаж товарів в мережі:

  • в жодному разі не переходьте за сумнівними посиланнями, надісланими сторонніми особами;
  • уважно перевіряйте URL-адресу, адже один зайвий символ на адресній панелі може означати, що ви потрапили на фішинговий сайт;
  • купуйте чи продавайте товари лише на перевірених сайтах;
  • за жодних обставин не повідомляйте реквізитів банківської картки, покупцю, аби перерахувати гроші за товар, достатньо лише її номера.
Читайте нас у тг






Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено