Івано-Франківськ

На Тернопільщині 9-річна дівчинка повідомила про захоплення школи терористами: деталі

Учениця четвертого класу викликала працівників спеціальних служб.

55 main 640x427 1

17 жовтня на спецлінію 102 надійшло анонімне повідомлення про те, що навчальний заклад Тернопільщини захопили терористи.

Співробітники Борщівського відділення поліції встановили, що виклик спеціальних служб здійснила 9-річна учениця одного із навчальних закладів Чортківського району. Дівчинка жартувала, не усвідомлюючи серйозності ситуації.

“Наразі вирішується питання правової кваліфікації даної події та притягнення батьків малолітньої до адміністративної відповідальності. Правоохоронці закликають дорослих провести з дітьми бесіди про неприпустимість таких жартів та пояснити їм, що хибний виклик поліції є порушенням закону!” – йдеться у повідомленні поліції Тернопільщини.

За неправдиві повідомлення про замінування передбачена відповідальність – від двох до шести років позбавлення волі. За подібні вчинки дітей адміністративну відповідальність нестимуть їх батьки.

Відповідно до ст. 183 «Завідомо неправдивий виклик спеціальних служб» та ст. 184 «Невиконання батьками або особами, що їх заміняють, обов’язків щодо виховання дітей» Кодексу України про адміністративні правопорушення, дорослим доведеться сплатити штраф.

Читайте також:

Читайте нас у тг






Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено