Івано-Франківськ

В уряді Литви побажали генсеку ООН відставки: “Не будемо його відмовляти”

Глава МЗС Литви закликав Гутерріша визнати помилку.

В уряді Литви побажали генсеку ООН відставки: "Не будемо його відмовляти"

Очільник литовського МЗС Габріелюс Ландсбергіс зробив саркастичну заяву на адресу генсека ООН Антоніу Гутерреша, який відвідав саміт BRICS під головуванням путіна, пише ПІК.

«Гутерріш повинен визнати, що він був не правий, і взяти на себе відповідальність, як тоді, коли вирішив не їхати на український саміт миру у Швейцарії, так і зараз, коли він поїхав до розшукуваного воєнного злочинця Володимира Путіна і побалакав як з ним, так і з його спільником Олександром Лукашенком», – наводить заяву Ландсбергіса литовський мовник LTR.

Міністр закордонних справ Литви також зазначив, що Гутерріша більше не сприймають як чесного посередника.

“Якщо генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш вирішить піти у відставку, Литва «точно не буде відмовляти його від цього», – додав литовський політик.

Нагадаємо, Гутерріш у четвер, 24 жовтня виступив на саміті БРІКС у Казані, а пізніше мав двосторонню зустріч із Путіним.  На саміті БРІКС у Казані до об’єктивів камер журналістів потрапив обурливий момент: генсек ООН Антоніу Гутерріш не лише тисне руку диктатору володимиру путіну, але й вітально нахиляється в його бік. 

Читайте також у ПІК:

Читайте нас у тг






Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено