Сьогодні не обов’язково вирушати в інші країни, щоб дізнатися про їхню культуру, традиції та гастрономічні особливості. Завдяки тому, що італійські страви готуються з простих інгредієнтів, відтворити їх може кожен. А якщо немає часу стояти за плитою, варто завітати у італійський ресторан у Запоріжжі. Детальніше про його роботу можна дізнатися тут: https://rozmarin.zp.ua/. Середземноморська кухня справедливо вважається однією з найкращих у світі. То чому б не потішити себе чимось смачненьким!
Паста — королева всіх страв
Важко уявити щоденний день італійця без тарілки ароматної пасти. Проте навіть систематичне споживання макаронних виробів не позначається негативно на фігурі. В цьому полягає секрет цієї страви. Вона смачна, ситна та корисна. Для виготовлення пасти використовуються тверді сорти пшениці. Вони мають високий вміст глютену та білків. Саме тому під час приготування паста не розварюється, тримає форму та добре поєднується з різними соусами.
Щоб макарони мали приємний смак, під час варіння вода повинна бути добре підсоленою. Часто італійці скорочують час приготування, на 1-2 хвилини менше, щоб всередині паста була трошки твердою. А от особливих смаків надають соуси до основної страви. Для заправки використовують оливкову олію першого віджиму. Для посилення аромату додають орегано та інші пряні трави. Важко уявити тарілку готової страви, щедро не потерту пармезаном.
Особливі страви італійської кухні
Піца, равіолі, тірамісу відомі на весь світ. Проте у кожному регіоні Італії є особливі страви, про які мало знають за межами країни. Їхні оригінальні та трохи специфічні смаки можуть припасти до душі не всім.
- Brodetto di Pesce. Рибна юшка, для приготування якої використовують кілька видів риби, особливі спеції та томати.
- Pajata. Запечені кишки молодого теляти чи ягняти. Важливо, щоб там було молоко. Після приготування воно загусає та додає страві особливого смаку.
- Cibreo. В її основі курячі нутрощі та гребінці, які запікають з травами і спеціями. Зазвичай подають зі свіжими овочами.
- Zuppa Gallurese. Хлібний пиріг, який складається з тіста і сиру та запікається у м’ясному бульйоні.
Не можна забувати і про «гастрономічне диво» Італії — сир з личинками мух. Хоч він дуже популярний у країні, проте заборонений у багатьох інших державах через загрозу для здоров’я. Італійська кухня багата, багатогранна та проста. Тому чимало страв можна приготувати у себе вдома.
ПАРТНЕРСЬКИЙ МАТЕРІАЛ
Читайте нас у тг