Івано-Франківськ

Садоводи Прикарпаття можуть отримати суттєву фінансову допомогу

Найбільше садів та ягідників у цьому році посадили в Долинському та Тисменицькому районах.

yablochni sady

Садоводи можуть отримати фінансову допомогу. Для цього до 1 листопада сільськогосподарські товаровиробники мають подати документи на отримання фінансової допомоги садоводам.

Про це йшлося сьогодні під час селекторної наради під керівництвом заступника міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Тараса Висоцького, повідомляє вано-Франківська ОДА, пише ПІК.

У нараді взяв участь директор департаменту агропромислового розвитку вано-Франківської ОДА Іван Андріїшин та керівники обласних служб системи агропромислового комплексу області.

“Поряд з іншими питаннями йшлося про завершення прийому документів від суб’єктів господарювання – юридичних осіб, незалежно від організаційно-правової форми та власності і фізичних осіб – підприємців, які здійснюють діяльність у галузях садівництва, виноградарства та хмелярства для отримання на безповоротній основі бюджетних коштів для розвитку галузі садівництва”, – йдеться у повідомленні.

В ОДА зазначають, що найбільше садів та ягідників у цьому році посаджено в Долинському та Тисменицькому районах.

Останній термін подання документів на допомогу у департамент агропромислового розвитку ОДА – до 1 листопада цього року.

Згідно з урядовою програмою, садоводи можуть отримувати відшкодування саджанців – до 80 % вартості, але не більше ніж встановлені нормативи, решта напрямів використання – до 30 % вартості.

А також відшкодування вартості (без урахування податку на додану вартість) побудованих і реконструйованих та прийнятих у період з 01 січня по 31 жовтня 2020 року в експлуатацію закінчених будівництвом об’єктів із зберігання та переробки плодово-ягідної продукції, винограду та хмелю. Та придбаних суб’єктами господарювання у цей же період основних засобів і товарів, виконаних робіт та отриманих послуг.

Читайте також:

Мешканці Коломиї зібрали гуманітарну допомогу для постраждалих від пожеж на Луганщині (ВІДЕО)

Підписуйтесь на нашу сторінку у FacebookInstagramYoutube та Telegram

 

 

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено