Івано-Франківськ

Калуська районна лікарня очікує від Києва додаткової угоди

За її відсутності колектив не готовий лікувати пацієнтів з коронавірусною хворобою.

«Я від себе, а також районні ради, звернулися до Національної служби здоров’я України з проханням — укласти з кожним медичним закладом, який займається лікуванням людей з підозрою на коронавірус та з підтвердженим діагнозом, підписати додаткову угоду на фінансування пакету послуг щодо COVID-19», – сказав сьогодні, 6 квітня, на брифінгу в ОДА т.в.о. очільника області Віталій Федорів, повідомляє ПІК.

Наразі ліжка для пацієнтів з підозрою на «китайську хворобу» в калуському медзакладі функціонують. Однак кошти, зокрема, на передбачене урядом підвищення зарплати лікарів та засоби індивідуального захисту, держава не гарантує.

Обласна влада добивається, щоб Національна служба здоров’я України підписала з Калуською ЦРЛ додатковий договір, що надасть ресурси для лікування пацієнтів з COVID-19.

Протоколом комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій ОДА Калуську ЦРЛ вже визначили як опорну для лікування COVID-19. Це означає, що Національна служба здоров’я має додаткову підставу підписати з цією лікарнею угоду про, так званий, пакет на COVID-19. Остаточне врегулювання проблематики може відбутися найближчими днями.

До слова, в березні область виділила 1,3 млн гривень Івано-Франківській обласній інфекційній лікарні на додаткову зарплату лікарів. Саме цей медзаклад перший в області почав лікувати вражених коронавірусом і зараз тримає на собі “основний удар”. Зазначимо, що тепер транші для медзакладів можливі із місцевих бюджетів за наявності в них ресурсів. Основне ж фінансування медицини має здійснювати Національна служба здоров’я України.

Читайте також у ПІК:

В Івано-Франківську вже можна діагностувати на коронавірус 100 пацієнтів в день

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено