Івано-Франківськ

Від чого сильніший імунітет: перехворіти на коронавірус чи вакцинуватися

Імунітет людини, яка  перехворіла на Covid-19, в перші 5 місяців має такий самий захист, як і від вакцини.

Від чого сильніший імунітет: дослідження Організації охорони здоров’я Великої Британії показало, що після одужання в середньому захист є на 83% протягом 20 тижнів, повідомляє газета The Guardian., пише Gazeta.ua.

“Імунітет дає вам ефект майже як у вакцини Pfizer і набагато кращий ефект, ніж у вакцини AstraZeneca, і це обнадіює людей”, – сказала головна медична радниця організації, професорка Сьюзан Хопкінс.

У 94% випадків є захист від повторного зараження. Водночас існує вища ймовірність для тих, хто перехворів, захворіти ще раз, але безсимптомно. Тоді захист діє в 75% випадків. Під час клінічних випробувань вакцина Pfizer показала ефективність в 95% випадків, а AstraZeneca – у 65%.

Імунітет людини, яка  перехворіла на Covid-19, в перші 5 місяців має такий самий захист, як і від вакцини.

До експерименту залучили понад 20 тис. працівників сфери охорони здоров’я. Їх розділили на 2 групи залежно від того, чи хворіли вони на коронавірус. З червня по листопад 2020-го учасникам робили ПЛР-тести раз в 2 тижні і щомісяця перевіряли рівень антитіл в крові.

Водночас за результатами дослідження не можна зробити висновків щодо імунітету літніх людей, які видужали від коронавірусу, адже всі учасники були віком від 35 до 54 років. Також невідомо, чи можливе повторне зараження новими штамами з Великої Британії, Південної Африки та Бразилії.

Читайте також у ПІК:

Приєднуйтесь до нас  у FacebookInstagram , Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено