Івано-Франківськ

“Місцева влада не зробила жодного кроку” – Денис Шмигаль про ситуацію з коронавірусом на Прикарпатті

Коронавірус в Івано-Франківській області розвивається дуже швидкими темпами, і регіон палає від епідемії.

Про це заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час години запитань до уряду у Верховній раді, передає ПІК.

Народний депутат Оксана Савчук під час години запитань до уряду у Верховній раді, запитала у прем’єр-міністра, чи може Франківщина сподіватися на допомогу від Уряду в боротьбі з пандемією і чи наступного тижня область отримає фінансову допомогу?

За словами Дениса Шмигаля, Івано-Франківська область лідирує в антирейтингу, там епідемія розвивається дуже швидкими темпами.

“Івано-Франківська область сьогодні фактично палає від епідемії коронавірусу. Я хочу звернутися через вас до місцевої влади. Минулого року ми забезпечили більше ніж 80%, для цього виділили 1,5 млрд грн. Ми дали всі необхідні інструменти для запровадження проведення міських і місцевих комісій ТЕБ та НС та запровадження обмежувальних заходів вчасно місцевою владою”, – сказав Шмигаль.

Також прем’єр-міністр наголосив, що Уряд зробить всі необхідні кроки, які допоможуть побороти коронавірус на Прикарпатті, але при цьому й чекають дій від місцевої влади.

“На жаль, в цьому році місцева влада не зробила жодного кроку, щоб зупинити цю епідемію. І лише в середу була проведена відповідна комісія за участі профільних міністрів. В мене велике прохання до місцевої влади Франківщини, керівників органів місцевого самоврядування, дуже відповідально ставитися і вчасно приймати всі необхідні рішення, щодо обмежень, які допоможуть зменшити темп захворюваності. Всі необхідні кроки, які треба зробити – Урядом будуть зроблені. Чекаємо відповідних законодавчо обумовлених запитів, якщо в цьому є потреба.  Але ми також чекаємо конкретних дій і від органів місцевого самоврядування щодо зупинення того, що зараз відбувається в Івано-Франківську”, – наголосив Шмигаль.

Дивіться також:

Приєднуйтесь до нас  у FacebookInstagram , Youtube та  Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено