В Україні, за даними державних обласних адміністрацій, виробництво картоплі в 2020 році становило 20,7 млн., повідомив начальник управління землеробства та рослинництва в Мінекономіки Сергій Шупик під час XI Нідерландсько-українського форуму з професійного картоплярства, пише ПІК з посиланням на agronews.ua.
“Він відмітив, що основними виробниками картоплі є наступні області: Вінницька виробила 1,9 млн т, Житомирська — 1,8 млн т, Львівська — 1,6 млн т, Київська — 1,5 млн т.”, – повідомляє джерело.
Середня урожайність за 2015-2020 рр., за даними Державної служби статистики, за всіма категоріями господарств становила 164 ц/га, у тому числі 226 ц/га в сільськогосподарських підприємствах, 163 ц/га — у господарствах населення.
“Найвища врожайність зафіксована в Рівненській, Хмельницькій, Житомирській та Полтавській областях», — відзначає Сергій Шупик.
Також він відмітив, що в 2020 році, за інформацією облдержадміністрацій, спостерігається значне падіння урожайності картоплі по Україні до 157 ц/га.
Читайте також:
Україна: стало відомо, скільки м’яса, цукру та картоплі з’їв пересічний українець за десять років
З’явилося відео, як гасили пожежу в СІЗО з ув’язненим активістом Стерненком в Одесі (ВІДЕО)
Приєднуйтесь до нас у Facebook, Instagram, Youtube та Telegram
Читайте нас у тг