Івано-Франківськ

На період карантину прем’єр-міністр радить не висиляти студентів із гуртожитків

Прем'єр Денис Шмигаль пропонує створити студентам у гуртожитках умови для профілактичної самоізоляції.

Сьогодні на засіданні уряду прем’єр-міністр України звернувся до ректорів українських вишів з настійливою пропозицією – не висиляти студентів із гуртожитків на час карантину.

“Багато кому з цих студентів немає куди їхати, багато хто з них — з окупованих територій…Міжобласне та міжміське сполучення зупинено», – наголосив Денис Шмигаль.

До того, прем’єр запропонував створити у гуртожитках додаткові умови для профілактичної самоізоляції студентів і налагодити постачання харчових продуктів за місцем їх перебування.

Тим часом виші Івано-Франківська через закриття на тритижневий карантин уже попросили переважну більшість студентів з «теплих місць» у гуртожитках. Хоча в офіційному листі Міністерства освіти та науки №1/9-154 від 11 березня 2020 року немає рекомендації про тимчасове виселення. Навпаки, керівникам закладів та управлінцям міністерство рекомендувало виділити у гуртожитках місця для ізоляції тих, хто має ознаки гострих респіраторних захворювань. І не більше.

Щоправда, наразі у гуртожитках прикарпатських вишів таки залишається обмежена кількість студентів – це пільговики, або ті, хто працює. Для цього вони написали на ім’я деканів заяви з проханням дозволити їм жити в гуртожитку під час карантину.

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено