Івано-Франківськ

Від пневмонії постійно помирають люди, — медсестра з Міської клінічної лікарні Івано-Франківська

Про роботу медичних працівників, пневмонію та коронавірус говорили з медсестрою міської клінічної лікарні.

Медсестра, з якою вела розмову журналістка ПІК, працює в Івано-Франківській міській клінічній лікарні вже 10 років. За цей час, розповідає, з пневмонією до лікарні поступають регулярно. Різного віку та незалежно від пори року. Той, хто має багато супутніх хвороб і ослаблений імунітет може померти. Переважно це люди літнього віку і ті, хто веде неправильний спосіб життя. Останнім часом, як і завжди до цього, поступали пацієнти з цією недугою. Медпрацівники до таких людей ставилися традиційно: лікували пневмонію. На коронавірус не тестували.

«Хворих на коронавірус мають відправляти в інфекційну лікарню. Але ж звідки людина може знати, що у неї за недуга, і гірше те, що і лікарі без тестування визначити не можуть. Ще на початку березня до нас поступила жінка з пневмонією, всі з нею контактували, обстежували її. Було відомо, що приїхала вона також з-за кордону. Чи був це коронавірус чи пневмонія? Так і не знаємо. Жінку виписали, тестування не робили», – згадує.

Сьогодні медичні працівники перші в групі ризику ураження коронавірусом.

Медпрацівниця стверджує, що вона і її колеги завжди використовують маски та рукавички при контакті з хворими, тому що крім пневмонії й коронавірусу у людей є немало інфекцій. Часто людина сама не підозрює, як може бути переносником небезпечних хвороб. Проте зараз, в нелегкий для всіх людей час, а тим більше для лікарів, — важливо застерігатися підсилено. А достатньої кількості засобів індивідуального захисту та медичного обладнання в лікарні немає.

«Це страшно. Страшно не розуміти з яким пацієнтом маєш справу. Ми розуміємо, що маємо убезпечуватися від розповсюдження інфекції, і робимо для цього все. Але важливо, щоб і люди розуміли всю загрозу ситуації: не виходили на вулицю без зайвої потреби, самоізолювалися», – додає жінка.

З етичних міркувань редакція ПІК не розголошує ім’я медсестри.

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено