Івано-Франківськ

На сміттєзвалищі біля Німшина зняли гостроту проблеми

Минулого тижня полігон складування ТПВ був зоною додаткової тривоги.

Сміття, яке доправляють сюди з усього Галицького району, підступило за останні тижні до самої під’їзної дороги. В умовах соціального напруження, спровокованого карантином, це викликало відверте збурення серед мешканців Бурштина та навколишніх сіл, повідомляє ПІК.

Та спільними зусиллями влади і бізнесу протестів не допустили.

«Попри обмежені можливості вдалося бодай на два тижні зняти гостроту проблеми. Грейдер нашого підприємства зробив планування вкрай засміченого під’їзду до сміттєзвалища. А бульдозер, який надало ПрАТ «Івано-Франківськцемент“, згорнув сміття на великій території основного полігону», – зазначив у розмові з кореспондентом ПІК директор КП «Житловик» (м.Бурштин) Віктор Марчук.

Він додав, що звалище давно вичерпало свій ресурс і спокій щодо цього об’єкту наступить тільки тоді, коли вдасться запустити сортувальну лінію.

Нагадаємо, що влада Галицького району знає про катастрофу «німшинського мегасмітника» впродовж десятиліть. Існують навіть готові проєкт сортувальної лінії та цілого сміттєпереробного заводу. Але їх реалізація так і залишається мрією галичан.

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено