Івано-Франківськ

В Рогатинському районі тренуються лікувати пацієнтів з коронавірусом (Відео)

В районі підтверджених випадків «китайської» інфекції поки нема. Але всі готуєються до появи першого пацієнта.

Для цього працюють на випередження: готують лікарні і медиків, – повідомляє ПІК.

Сьогодні керівники району на чолі з першим заступником голови РДА Ігорем Дем’янчуком та начальником лабораторного центру Богданом Денегою, який очолив районний штаб з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації,  перевіяли дії медиків та готовність “первинки”, а також  центральної районної лікарні на випадок захворювання COVID-19. Вони попросили одного чоловіка прикинутись  хворим на коронавірус і умовно звернутися до лікарів.

 «Ми маємо перевірити всі дії та пройти всі моменти. Ми маємо бути готовими до всього. Проблема епідемії – це спільна проблема. Паніки нема і не буде. Буде професійна робота і всі будуть захищені та здорові. Медики діють за чітким алгоритмом. Вони розуміють свою відповідальність. Спокійно і впевнено роблять свою роботу», – сказав Ігор Дем’янчук.

 Медичних працівників забезпечили засобами індивідуального захисту, засобами діагностики і відбору проб. Додаткові реанімаційні палати оснастили ШВЛ-апаратами та подачею кисню.  В районі створили три мобільні медичні бригади з проведення заборів взірців біологічних матеріалів від пацієнтів з підозрою на COVID-19.

 Ігор Демянчук зазначив, що в Рогатинському районі ситуація більш-менш стабільна. І це завдяки жорстким заходам протиепідемічного захисту органами виконавчої влади, керівниками підприємств, установ, СПД та, головне –  дотриманню особами, які повернулися з-за кордону, самоізоляції.

Дивіться також:

В Рогатинському районі створили промо ролик, який відганяє безнадію

Енергетики Бурштинської ТЕС зняли відеоролик про роботу в режимі ізоляції (Відео)

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено