Івано-Франківськ

Працюючі підприємства Прикарпаття боргують людям більше, ніж банкрути

Середньомісячна зарплата працівників досягла 9069 гривень

Івано-Франківське обласне управління статистики оприлюднило Основні показники соціально-економічного розвитку регіону  у січні-лютому 2020 року, повідомляє ПІК.

Щодо зарплатні мешканців регіону, то розмір середньомісячної номінальної заробітної плати штатних працівників підприємств, установ та організацій становив 9069 гривень. Статистично це на 14,7% більше, ніж у відповідному періоді 2019 року.

Найвищий рівень оплати праці – на підприємствах з постачання електроенергії, газу, пари та кондиційованого повітря, на  виробництві гумових і пластмасових виробів,  хімічної продукції, електричного устатковання, в розробленні кар’єрів, де заробітки працівників перевищили середній показник по області на 49,9% – у 1,7 раза. Скільки саме у грошовому еквіваленті складає найвища зарплата, скажімо, у енергетиці чи постачанні газу,  статистика не вказує.

Найнижчі нарахування заробітної плати зафіксовано у будівництві та на виробництві комп’ютерів, електронної та оптичної продукції. Зарплата у цих сферах не перевищували 69,4% середнього показника по області.

Загальна сума заборгованості з виплати заробітної на 1 березня 2020 року склала 24,3 млн.грн.

На економічно активні підприємства припадає 50,4% загальної суми боргу, на підприємства-банкрути – 49,6%.

Читайте також у ПІК:

Прикарпатські підприємці сплатили до бюджету понад 2 мільярди гривень

Підписуйтесь на нашу сторінку у FacebookInstagram та Youtube.

 

 

 

 

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено