Івано-Франківськ

Штрафи за порушення карантину – це вже не жарти

Враз можна «влетіти» на 17 тисяч гривень.

 

negryЦього тижня особливо часто можна чути в Івано-Франківську, що панібратство з карантином закінчилось. Влада посилила обмежувальні вимоги та закріпила жорсткою постановою. Чим це загрожує простій людині, з’ясовують журналісти ПІК.

Треба бути у масці

Інакше від 17 до 34 тис грн світить людям, які без мазки  знаходиться в громадських місцях. А тим більше, якщо зайшли без неї у закрите приміщення – магазин, аптеку, банк. Щоправда, в Івано-Франківську вже навіть на вулиці вкрай рідко побачиш когось без мазки. А в маркет просто охоронці не впускають покупців без засобів індивідуального захисту.

За пікнік теж адмінпротокол

На 17 – 34 тисячі погрожують штрафувати за людні пікніки на природі, відвідування спортивних і дитячих майданчиків, переміщення групами більше двох осіб. Щоправда, не забороняються пробіжки чи їзда на велосипеді. Але якщо ви під час пробіжки пересікаєте громадські місця, маєте бути в захисній масці чи респіраторі.

Самоізоляція – це дуже серйозно

Дорого обійдеться порушення вимог самоізоляції, якщо заражений, знаючи про свій діагноз, контактував з іншими людьми та заразив їх. Або якщо не знав, але давав підписку про самоізоляцію, або був ізольований в лікарні та втік. За такі «витівки» передбачені штрафи до 51 тис. грн, а в окремих випадках й кримінальна відповідальність з покаранням до 3 років в’язниці. Якщо ж хтось помер після такого зараження — можуть дати від 5 до 8 років в’язниці.

До слова, цього тижня в Івано-Франківській області за дотриманням норм каранину стежить понад 3 тисячі поліцейських нарядів.

Понеділок – день важкий

З понеділка, 6 квітня, набере сили нова порція заборон у зв’язку з карантином. Дорослим при собі потрібно буде мати документ, що посвідчує особу та громадянство. Дівчатам та хлопцям віком  до 14 років не можна буде з’являтися на вулиці без супроводу дорослих. Також людям заборонять ходити гуртом, тепер – не більше ніж по двоє.

Щоб набратися більш повної інформації щодо посилення карантинних заходів, виберіть час і перегляньте урядову Постанову від 2 квітня 2020 р. 255 «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 11 березня 2020 р. № 211».

Тримайтеся. Бережіть себе від коронавірусу і небажаної зустрічі з правоохоронцями.

Підписуйтесь на нашу сторінку у FacebookInstagram та Youtube.

Читайте також у ПІК:

Коронавірус вразив першу тисячу українців

За кордоном лікуються від COVID-19 понад 160 українців

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено