Івано-Франківськ

Фатальне передбачення щодо COVID-19

Письменник-фантаст Дін Кунц ще в 1981 році написав оповідання про вірусну епідемію в Ухані.

original 3

Кілька днів тому в мережі з’явилася і швидко поширилася по всіх майданчиках дивовижна знахідка шанувальників творчості Кунца. Хтось із них натрапив на розповідь “Око темряви”, написаний письменником в 1981 році. В цьому оповіданні описується смертельно небезпечний для людей вірус під назвою Ухань-400.

Згідно з сюжетом оповідання, цей вірус був штучно розроблений в вірусній лабораторії Ухань і призначався для використання в якості біологічної зброї. У книзі вірус Ухань-400 називався досконалою зброєю, а таку назву він отримав, тому що це був 400-тий штучно створений в цій лабораторії штам вірусу.
Цей вірус вражав виключно людей, а не тварин, і не міг довго прожити поза людським тілом або при температурі нижче 30 градусів за Цельсієм.

Дуже багато характеристик вигаданого Кунцем вірусу Ухань-400 схожі на характеристики реального загадкового китайського коронавірусу, який убив 38 800 осіб у світі. Понад 138 000 інфікованих одужали. А вигаданий Кунцем вірус вбивав в 100% випадків захворювання.
Скептики, втім, не вірять в пророчий дар Діна Кунца і вказують, що в більш ранній редакції цієї розповіді замість Ухань-400 був вірус під назвою Горки-400 (Gorki-400), а замість китайського Ухань було радянське місто Горький (радянська назва Нижнього Новгорода).

Читайте також у ПІК:

Країна-острів, де найкраще стримують поширення коронавірусу

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено