Івано-Франківськ

Приватні лабораторії в Івано-Франківську ПЛР-діагностику не проводять

Однак, у санслужбі такої можливості не виключають, щоб люди не чекати тиждень результатів з Києва.

ПЛР-дослідження біоматеріалу на коронавірус зараз здійснюють: Івано-Франківський лабораторний центр, обласна клінічна інфекційна лікарня та обласна клінічна лікарня у Пасічній, пише ПІК.

На цьому наголосив вчора на брифінгу в ОДА головний державний санітарний лікар в Івано-Франківській області Руслан Савчук.

«Жодна приватна лабораторія не проводить таких досліджень. Але не виключаю можливості, що в підтримку наших лабораторій хтось із приватних може проводити, попередньо узгодивши це питання з державною санітарною службою області. Ми надали б їм безкоштовно тест-системи та реагенти для безкоштовного проведення ПЛР-діагностики, за які вони повинні будуть по кожній особі прозвітувати», – сказав Савчук.

Т.в.о голови Івано-Франківської ОДА Віталій Федорів додав, що в області докладають зусиль, щоб остаточна діагностика здійснювалась на місці  впродовж доби з моменту передачі проби на аналіз.

Нагадаємо, що полімеразно-ланцюгова реакція (ПЛР) є найбільш сучасним і доказовим методом дослідженнях на COVID-19. Без його результатів не формується статистика щодо захворювання на коронавірус.

Читайте також у ПІК:

Комісія МОЗ на Прикарпатті порушень не знайшла!

Додаткова тисяча гривень ще може стати для пенсіонерів великоднім подарунком

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено