Івано-Франківськ

22 квітня: цей день в історії Прикарпаття

Про те, які події відбулися цього дня на Прикарпатті, хто сьогодні іменинник, читайте у ПІК.

Сьогодні – Міжнародний День Землі.

Свято у 1970 році ініціював американський сенатор Гейлорд Нельсон. Спочатку День Землі відзначався лише в США, але дуже швидко його популярність стала планетарною. У резолюції Генеральної Асамблеї ООН, яка була затверджена в 2009 р., відзначалося, що термін «Матінка-Земля» досить поширений у різних культурах і загальноприйнятий у більшості країн світу, він відображає чіткий взаємозв’язок між нами і нашою планетою.

ПОДІЇ:

– 22-23 квітня 1912 року – Микуличин відвідав австрійський архикнязь Карл Франс Йосип Габсбург, який незабаром став цісарем Карлом (1916-1918). Карл приїхав на запрошення князя Ліхтенштайна, що був власником частини карпатських лісів у цьому регіоні. У Микуличині влаштували для гостя цісарського двору полювання на готурів (глухарів).

– 22–24 (9–11) квітня 1915 р. – Російський імператор Микола ІІ відвідав окуповану російськими військами Галичину. 22 квітня через Броди прибув до Львова. 23 квітня потягом, зробивши зупинки у Комарно й Самборі, прибув до Перемишля. 24 квітня, оглянувши форти міста, повернувся автомобілем у Львів, який полишив увечері, відвідавши Високий Замок та прийнявши вірнопідданські депутації, зокрема, від галицьких москвофільських (русофільських) організацій та інституцій.

– 22 квітня 1920 р. – у Варшаві відбулося підписання політичної конвенції (Варшавського договору) керівниками МЗС УНР та Польської держави.  Польща визнавала Директорію незалежної Української Народної Республіки на чолі з головним отаманом Симоном Петлюрою верховною владою УНР. За Польщею залишалися території Східної Галичини, Західної Волині, Холмщини, Підляшшя і Полісся. Кордони на решті напрямів мали визначити договори УНР з іншими суміжними країнами.

ІМЕНИНИ: Антон, Вадим, Овдій.

ЦІКАВО:

– 22 квітня 1838 р. –  друзі викупили перспективного 24-річного художника Тараса Шевченка з кріпацтва.

Читайте також:

Гуцулка дивує іспанців унікальними прикрасами з бісеру (ФОТО)

21 квітня: цей день в історії Прикарпаття

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено