Івано-Франківськ

На Івано-Франківщині немає лікарень, переповнених хворими на COVID-19

Районні лікувальні заклади не зловживають направленням хворих у лікарні Івано-Франківська.

Про це заявила сьогодні на брифінгу в Івано-Франківській облдержадміністрації в.о. директора департаменту охорони здоров’я ОДА Ірина Кобельська, повідомляє ПІК.

«У нас немає закладів, які переповнені пацієнтами з «ковід» чи з підозрою на захворювання. Відповідно до тої потужності, яку ми можемо розгорнути, немає навіть половини пацієнтів. Тому й нема жодних підстав хвилюватися, що у випадку необхідності, не буде куди госпіталізувати людину», – сказала Кобельська.

Щодо інсайдерської  інформації про те, що районні лікарні начебто без належних підстав направляють хворих до Івано-Франківська, щоб не наражати своїх працівників на небезпеку інфекції, Ірина Кобельська сказала:

«Є випадки, коли хворі з районів лікуються в міських лікарнях, а мешканці міста – в обласних лікарнях. Цей момент пов’язаний з тим, що люди мають право вибору, у якого лікаря і в якому закладі лікуватися. Також всі розуміють, що у місті є краще обладнання, кваліфіковані спеціалісти, тому в складних ситуаціях хворих направляють в центральну міську лікарню, щоб надали висококласну медичну допомогу».

До слова, за останню добу в області госпіталізували 63 особи з підозрою на коронавірус, серед них – 2 дітей.

Читайте також у ПІК:

Симптомів коронавірусу більше, ніж вважалося раніше

Прикарпаття отримало понад сім мільйонів гривень від НСЗУ на виплати медикам

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено