Івано-Франківськ

Американці співфінансують проєкти Тлумацької громади

У Тлумацькій ОТГ збиратимуть сміття новою спецтехнікою та роздадуть контейнери населенню.

Громада отримала спецавтомобіль для вивезення побутових відходів МАЗ 4381, вартістю близько 2 млн грн. Його поява стала можливою завдяки підтримці Агентства США з міжнародного розвитку (USAID), повідомляє ПІК.

smittyevoz

Як зазначає міська влада, Тлумацька ОТГ співпрацює з програмою «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE), яка фінансується USAID, з осені 2018 року.

Зазначимо, що на конкурсній основі було відібрано 75 громад з всієї України, у тому числі й Тлумацьку, котрі мають можливість і бажання залучити інвестиції в громаду шляхом написання проєктів. Одним із таких є проєкт поводження з твердими побутовими відходами

«Проєкт з бюджетом 3,3 млн грн передбачає придбання сміттєвоза та близько 2300 одиниць 120-літрових індивідуальних сміттєвих контейнерів для збору ТПВ, щоб безоплатно передати їх домогосподарствам громади», – інформує автор і координатор проєкту, начальник відділу економічного розвитку, торгівлі, інвестицій та сільського господарства Тлумацької ОТГ Василь Гузій.

Вибору пріоритету даного проєкту передували громадські слухання у населених пунктах ОТГ щодо визначення сфер послуг у громаді. Бралися до уваги насамперед ті, котрі потребують покращення. Вибрали три пріоритетні сфери: ТПВ; дороги; молодь (дозвілля, спорт).

На часі проєкти з інших пріоритетних тем, повідомляють у міській раді.

Читайте також у ПІК:

Співпраця з проєктом «DESPRO» розв’язує проблему водопостачання Тлумача (фото)

В Обертині педагоги шиють маски для медиків

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено