Івано-Франківськ

Нова амбулаторія майже готова до відкриття на Городенківщині

На Прикапатті триває реалізація державної програми реформування первинної ланки медицини.

На Івано-Франківщині невдовзі справить новосілля нова амбулаторія — в селі Олієво-Королівка Городенківського району. Це – один з об’єктів державної програми реформування первинної ланки медицини “Доступна медицина”. Згідно із програмою, десять відсотків на її спорудження виділила сільська рада — 641 тис. грн, пише ПІК з посиланням на Голос України.

“Роботи завершили б і швидше. Та виникла непередбачувана перешкода. На виділеній під амбулаторію земельній ділянці проходить газова труба, не вказана в документації. Про неї повідомив односелець, колишній газовик. Обладнання для амбулаторії вже є, виділено автомобіль. Залишилося підвести електропостачання, здійснити благоустрій території”, — повідомила голова Олієво-Королівської сільської ради Іванна Пулька.

Перебіг будівництва амбулаторії загальної практики сімейної медицини оглянули учасники робочої групи Івано-Франківської облдержадміністрації. Заступник голови ОДА Василь Івасик, керівники Городенківського району Володимир Лавасов та Іван Мандич запевнили, що влада сприятиме завершенню робіт.

“Досі в Олієво-Королівці був ФАП. Нова амбулаторія обслуговуватиме два села сільради та сусідні Корнів, Вільхівці. Маємо забезпечити ще меблі. Сподіваємося, що наприкінці травня з усім упораємося. Й громади матимуть якісні медичні послуги”, — запевнила заступник головного лікаря КП “Городенківський некомерційний центр первинної медичної допомоги” Уляна Смілянець.

Читайте також:

Став відомий розподіл сіл в ОТГ на Городенківщині

Понад 1000 ветеранів війни на Городенківщині отримають допомогу

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено