Івано-Франківськ

Сьогодні у Бурштині історичне та фінансове свято

До міського бюджету надійшло понад 3 мільйони гривень.

“28 квітня, станом на 9 годину ранку, місто отримало всю суму податку на дохід фізичних осіб, яку нещодавно заборгувала ДТЕК Бурштинська ТЕС. Всіх вітаю, що це вдалося», – сказала сьогодні у «Тижневому коментарі» міський голова Роксолана Джура, яка напередодні побувала в міністерстві енергетики України та інших урядових кабінетах, повідомляє ПІК.

Нагадаємо, що 7 квітня ДТЕК Бурштинська ТЕС замість майже 2 мільйонів гривень податку перерахувала до міського бюджету Бурштина 4 гривні. Причиною зміщення термінів виплат стала системна криза в енергетичній галузі, пояснили тоді в кампанії. Проте сьогодні борг покрили.

Як зазначила Роксолана Джура, попри розв’язання поточних бюджетних проблем, мери міст-енергетиків формують відповідне звернення до Кабінету міністрів України, щоб зустрітися й обговорити найближче майбутнє таких міст, як Бурштин

«Адже міста, де бюджетоутворювальними є підприємства енергетичної галузі, не впевнені у завтрашньому дневі, бо невідомо якою буде теплова енергетика України в цілому», – каже Джура.

До слова, сьогодні виповнилося 55 років, як 28 квітня 1965 року запустили перший блок Бурштинської ТЕС. У поєднанні з вирішення бюджетного питання сьогоднішній день виглядає для громади на подвійне свято.

Читайте також у ПІК:

Вийшла з ізоляції перша вахта бурштинських енергетиків (ФОТО)

Сьогодні від Першого Українського Міжнародного Банку медики області отримають 8 тисяч захисних костюмів

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено