Івано-Франківськ

Вчені із Сінгапуру назвали точну дату завершення пандемії в Україні

Різке зниження захворюваності в Україні прогнозують уже 18-27 травня.

Сайт Сьогодні повідомляє, що вчені із Сінгапурського університету технологій та дизайну і лабораторії Data-Driven Development Lab спрогнозували закінчення епідемї коронавірусу в усіх країнах світу, пише ПІК.

Відповідно до їхніх даних, епідемія  в Україні закінчиться 8 червня 2020 року, про це повідомляє офіційний сайт лабораторії.

Різке зниження захворюваності в Україні вчені прогнозують уже 18-27 травня. Світова ж пандемія закінчиться не раніше, ніж у грудні цього року. Американці зможуть зітхнути спокійно у вересні, в Іспанії епідемія закінчиться на початку серпня, а в Італії – в кінці.

Вчені спрогнозували такі дати на основі моделі SIR, яка працює на підставі даних про кількість тих хто захворів, видужав,  а також враховують інтенсивність контактів між людьми. Вся ця інформація оновлюється щодня з офіційних джерел. У нашому випадку  МОЗ України.

Оскільки показники моделі змінюються щодня, то невідомо, яким буде спалах захворювання, якщо Кабмін все ж вирішить зняти карантинні обмеження вже 11 травня.

Не випадково вчені застерігають:

“Але читачі мають приймати будь-які прогнози з обережністю. Надмірний оптимізм, заснований на деяких прогнозованих датах закінчення, небезпечний, тому що він може послабити нашу дисципліну і контроль, і викликати повторне поширення вірусу та інфекції, чого слід уникати”.

Читайте також:

Коронавірус у дітей: наскільки великі ризики?

Обнадійлива новина з Надвірнянського району

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено