Івано-Франківськ

На Прикарпатті коронавірус поводить себе як “пташиний грип”

Йдеться про схожість розповсюдження інфекції територією України.

На основі аналітичних даних про це сказав сьогодні на брифінгу  в ОДА голова Івано-Франківської обласної державної адміністрації Віталій Федорів, інформує ПІК.

“Спочатку пташиний грип атакував Чернівецьку, Івано-Франківську та Тернопільську області, а вже пізніше поширився на центрально-східну Україну. Зараз вірус десь аналогічно себе веде”, – сказав Федорів.

Також очільник області додав, що поки рано говорити, чи минув пік захворюваності на Covid -19, адже  статистика, на жаль, зростає  не тільки в нашій області, але й в усій Україні.

Станом на 29 квітня в Івано-Франківській області 821 підтверджений випадок коронавірусної інфекції, 50 летальних. За минулу добу виявлено 38 нових випадків.

До слова, пташиний (курячий) грип – це інфекційна хвороба тварин (птахів), яка викликається одним із різновидів вірусу грипу, а саме типу А. Вона вперше була виявлена в Італії, понад сто років тому і зустрічається всюди. Вважається, що усі птахи сприйнятливі доданої інфекції. Люди на пташиний грип не хворіють. В Україні в останнє захворювання людини  на “пташиний груп”  було виявлене в 2017 році.

Читайте також у ПІК:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено