Івано-Франківськ

У Франківську поліція перевіряє законність ревізій лікарень, де приймають хворих на COVID-19

В Івано-Франківську поліція проводить перевірку за фактом ревізій лікарень, де приймають хворих з підозрою на COVID-19.

Про це Укрінформу повідомили в пресслужбі ГУ Нацполіції в Івано-Франківській області, відповідаючи на запитання щодо законності дій людей, які в період епідемії перевіряли лікарні.

«Відомості занесені до Єдиного обліку заяв і повідомлень про кримінальні правопорушення та інші події. За цим фактом триває перевірка», – повідомили в пресслужбі ГУ НП в Івано-Франківській області.

Водночас, на думку голови Івано-франківської ОДА Віталія Федоріва, такі дії в медзакладах нині є неприпустимими.

«Вважаю неприпустимим висловлювання, що в нас немає коронавірусу. Ми маємо летальні випадки й серед медиків, і серед молодих, і похилого віку людей, і серед людей середнього віку. Всі вони в житті були активними. Так, вони мали супутні хвороби, але саме коронавірус підсилив їх недуги аж до летальності. Тому такі факти не можна заперечувати», – зазначив Федорів, додавши, що саме правоохоронні органи мають дати оцінку таким діям.

Федорів також закликав усіх журналістів до об’єктивного висвітлення подій, пов’язаних з розповсюдженням COVID-19.

Відомо, що лікарні Івано-Франківська в умовах епідемії 24 квітня перевіряли двоє людей, які представились журналістами. Відео перевірки Івано-Франківської ЦМКЛ виклали у Facebook, де повідомили про те, що в палатах цього закладу «дуже тихо і хворих на коридорах немає» та закликали людей у карантинний період до флешмобу «Зніми свою лікарню».

https://www.facebook.com/ostakhiv/videos/2984304678281692/?t=0

27 квітня до львівської міської клінічної лікарні швидкої допомоги госпіталізували представника інформагентства «STOP корупції», який перевіряв підготовку лікарень до роботи в умовах пандемії COVID-19. Представнику «STOP корупції» провели експрес-тест на коронавірус, який показав негативний результат. Проте лікарі встановили, що 24 квітня він відвідував лікарні в Івано-Франківську, де перебувають на лікуванні пацієнти з коронавірусом.

Читайте також:

Прикарпатські рибпатрульні спіймали чоловіків, що крали гравій з Дністра

В Калуші від коронавірусу померла медпрацівниця

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено