Івано-Франківськ

В Калуші з’ясовують, хто забруднює річку Млинівку?

Попередньо під підозрою була Калуська районна лікарня.

Зараз в полі зору вже є 4 об’єкти, які можуть бути потенційними джерелами забруднення, повідомляє ПІК з посиланням на офіційну інформацію Калуської міської ради.

IMG 4154e382d6949c002aae2dd9250ec316 V

IMG f06359e7f08d834d5f2a6c9d19fcc4ba V

Сьогодні учасники виїзної наради, яка відбулася за дорученням міського голови Ігоря Матвійчука, візуально обстежили Млинівку вздовж вулиць Орищака, Мартинця, Гірника, Долинська, Каракая, Об’їзна, але винних у забрудненні водної артерії не назвали.

«В ході роботи комісії, спільно з завгоспом Районної лікарні було проведено обстеження по периметру території лікарні та встановлено, що потрапляння господарсько-побутових вод з лікарні, (в тому числі з пральні) виключено, оскільки всі стоки перекачуються локальною насосною станцією лікарні по вул. Каракая в напрямку до вул. Українська в мережі КП «Водотеплосервіс» та направляються на очисні споруди ТОВ «Карпатнафтохім», – йдеться у повідомленні Калуської міської ради.

Щодо потенційно винних у забрудненні Млинівки, то в полі зору є 4 об’єкти. Їх не  називають, але встановлюють власників, щоб з’ясувати обставини та причини потрапляння нечистот в річку.

Стурбовані мешканці мікрорайону Загір’я, які давно привернули увагу до проблеми, вимагають, щоб це з’ясування зайняло якнайменше часу.

Читайте також:

Калуська ТЕЦ завдала довкіллю збитків на 18,4 мільйонів гривень

Очільник Калуша вирішив перевірити навколишні села

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено