Івано-Франківськ

Молоді тлумачани вимагають свого «простору»

Перемога проєкту Молодіжної ради наблизила здійснення ідеї місцевих ентузіастів.

mr3

Проєкт Молодіжної ради Тлумацької ОТГ здобув перемогу у конкурсі «Місцеві ініціативи для розвитку громад», оголошеному Центром Політичних Студій, повідомляє ПІК.

Молоді й активні мешканці громади виступили з ідеєю створення молодіжного простору з відповідними умовами для приємного дозвілля, розвитку волонтерського руху, проведення заходів та тренінгів.

Тема дозвілля мешканців Тлумацької громади та відсутності відповідних місць для цього наболіла та належить до так званих вічних тем. У Тлумачі, що є центром ОТГ, немає ані кінотеатру, ні клубу (у сучасному розумінні), ні торгово-розважального закладу тощо. Всі культурно-масові заходи зазвичай відбуваються у місцевому Народному домі.

Так тривало десятиліттями, аж цьогоріч виправляти ситуацію взялася молодь. Звичайно, юні ентузіасти не збудують театру та не відкриють кав’ярню, проте перші кроки для створення у місті молодіжного простору зроблені.

Як повідомила заступниця голови Молодіжної ради Тлумацької ОТГ Руслана Ковбас, такий осередок буде створено у приміщенні Народного дому у Тлумачі.

«Ми створимо місце, куди зможуть приходити люди різного віку, щоб гарно провести час, поспілкуватися, поділитися ідеями, знайти однодумців тощо, – Тут будуть тенісні столи, м’які крісла-пуфи, тумби та інші меблі для комфортного перебування, маємо у планах закупити мультимедійну дошку, відповідну апаратуру. І, звичайно, відремонтувати приміщення, де розміщуватиметься молодіжний простір», – розповіла автор проєкту.

Оскільки перемога у конкурсі місцевих ініціатив передбачає співфінансування в їх реалізації, то від організаторів конкурсу громада отримає 125 тис. грн, 10% суми – з місцевого бюджету.

Мар’яна Бодак.

Читайте також:

Екочелендж-Тлумач: прибери у місті та виклади у «сторіс» (фото)

Американці співфінансують проєкти Тлумацької громади

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено