Івано-Франківськ

На Прикарпатті вкрали гравію на 16 мільйонів

В екоінспекції зафіксували факти порушень законодавства на суму понад 16 мільйонів гривень.

Працівники Державної екологічної інспекції Карпатського округу під час проведення позапланових заходів державного нагляду (контролю) за дотриманням вимог природоохоронного законодавства зафіксували факти самовільного добування піщано-гравійної суміші на водних об’єктах Івано-Франківської області. Проведено розрахунок завданої довкіллю шкоди на загальну на суму понад 16 мільйонів, пише ПІК з посиланням на Держекоінспекцію.

Відтак, у межах водоохоронної смуги на річці Лімниця на території села Ясень Рожнятівського району встановлено факт самовільного вибору піщано-гравійної суміші. Загальна сума завданих довкіллю та державі збитків складає 1 699 601 грн.

Також в урочищі “Заріка” на території села Новий Мартинів Галицького району зафіксовано факт самовільного вибору піщано-гравійної суміші в межах водоохоронної смуги на Дністрі. Загальна сума завданих довкіллю та державі збитків складає 14 441 000 грн.

Матеріали обох перевірок передано до ГУ Нацполіції України в Івано-Франківській області для подальшого реагування та встановлення винних осіб, які допустили зазначені порушення.

До теми:

На Косівщині впіймали крадія гравію (Фото)

Прикарпатські рибпатрульні спіймали чоловіків, що крали гравій з Дністра

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено