Івано-Франківськ

Адаптивний карантин: Прикарпаття почало пристосовуватися

У МОЗ назвали області, які не готові перейти до послаблення карантинних заходів.

Про це повідомляє Слово і Діло, пише ПІК.

3378ac91cd4bc9d92254831f2cdfcbc6

Згідно з повідомленням МОЗ через епідситуацію з коронавірусом поки не готові до другого етапу послаблення карантину Київ, Волинська, Дніпропетровська, Донецька, Закарпатська, Київська, Луганська, Миколаївська, Полтавська, Рівненська, Хмельницька, Чернівецька області.

Натомість експерт з адмінреформи, директор Інституту розвитку територій Юрій Ганущак у коментарі «Слово і діло» зазначив, що рішення про точковий характер заходів із врахуванням регіональних особливостей повинен був бути запроваджений від самого початку.

«Усі області готові до зняття обмежень, і всі регіони потрібно відкривати. Треба негайно відновлювати економіку й залишати карантинні заходи для певних приміщень. Навіть не для регіонів і не для районів, а для приміщень. Я не знаю жодного випадку, коли заражалися на вулиці», – прокоментував Ганущак.

Станом на сьогодні, 23 травня, карантин послаблять ще у трьох областях: Дніпропетровській, Миколаївській та Хмельницькій.

 Нагадаємо, в Україні з 22 травня почався адаптивний карантин. Зокрема, вже запускають  громадський транспорт, а з 25 травня – відкриють метро й дитсадки.

У червні дозволять відкрити спортзали, приміщення кафе й ресторани, а також відновлять авіаперельоти. Адаптивний карантин діятиме до 22 червня.

Читайте також:

На Прикарпатті 1 274 лабораторно підтверджених випадків COVID-19

В Калуській ЦРЛ знову карантин через захворювання на COVID-19

Підписуйтесь на нашу сторінку у FacebookInstagram , Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено