Івано-Франківськ

В обласному центрі Прикарпаття вшанували Героїв (ФОТО)

В цей день ми вшановуємо тих, хто в години радості й перед лицем небезпеки гордо казав: «Я – українець!»

IMG 1872 1 1 1 1 1

IMG 1884

Сьогодні в Україні відзначають День Героїв. У Меморіальному сквері Івано-Франківська представники влади, керівники правохоронних органів та військових структур поклали квіти до пам`ятників прикарпатських Героїв, повідомляє ПІК з посиланням на відділ прес-служби Івано-Франківської ОДА.

Голова облдержадміністрації Віталій Федорів в офіційному привітанні прикарпатців зазначив:

“Це свято перемоги українського народу. В цей день ми вшановуємо тих, хто в години радості й перед лицем небезпеки гордо казав: «Я – українець!». Ми, як спадкоємці справи княжих дружинників, запорізьких козаків, Українських січових стрільців, воїнів армії УНР, Української Галицької Армії, Української Повстанської Армії, в цей пам’ятний день схиляємо голови в молитві за тих, хто словом і ділом утверджував Українську Державу, хто загинув на Майдані, поліг в неоголошеній війні з Росією”.

Довідково: до 1991 року День Героїв або Свято героїв відзначали підпільно. З проголошенням незалежності України воно почало набувати популярності. Зараз це офіційне державне свято. В останні роки списки героїв поповнили учасники Революції Гідності, а також наші воїни, учасники бойових дій на Донбасі. 

Читайте також:

За програмою DOBRE в Печеніженській ОТГ з’ясують, наскільки тут дійсно добре

Ганна Вербицька з Коломийщини відзначила 100-літній ювілей

Підписуйтесь на нашу сторінку у FacebookInstagram , Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено