Івано-Франківськ

В Більшівцівській ОТГ вирощують кіз та розводять бджоли

Найбільш розвиненим бізнес-напрямом на території громади є вирощування риби.

Про це сказала заступник селищного голови Більшівцівської ОТГ Марія Щепанська у рамках відеозустрічі керіників ОДА  з представниками територіальних громад, повідомляє ПІК.

Пані Щепанська також зазначила, що в її громаді за підтримки програми DOBRE нещодавно запрацював кооператив. Впродовж тривалого часу функціонують великі агрохолдинги, а місцеві підприємці здійснюють господарську із вирощування кіз, розведення бджіл тощо. Та найбільш розвиненим напрямом, за її словами, є вирощування риби.

«У будь-якому випадку мусимо сьогодні допомогти дрібним фермерським господарствам здійснювати свою діяльність», — сказала Марія Щепанська.

Зазначимо, що на зустрчі в ОДА, яку організував РО Програми «U-LEAD з Європою», йшлося про державну політику у сфері АПК, передусім, спрямовану на підтримку дрібних фермерських господарств.

«Господарствам, у власності котрих перебуває від п’яти до двадцяти пяти корів, на безповоротній основі надається дотація у розмірі 5 тисяч гривень за одну голову. Такі підприємства можуть отримати не більше 125 тис. грн. Держава зацікавлена у розвитку цього напряму, так як сьогодні, на жаль, маємо негативну тенденцію зі зменшення поголів’я великої рогатої худоби», — сказав заступник директора департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Степан Вінтонович.

Читайте також:

Топ-5 ферм Західної України, де є на що подивитися туристам

У Верховинському районі буде ще один гарний дитячий садачок

Підписуйтесь на нашу сторінку у FacebookInstagram , Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено