Івано-Франківськ

Оточення Ємця продає лікарням повільні китайські ПЛР-аналізатори з накруткою 30%

Ім'я ексміністра МОЗ стоїть за столичною фірмою «Нортон-Україна», яка володіє вірґінським офшором.

Про це пишуть Наші Гроші з посиланням на повідомлення у системі  «Прозорро», повідомляє ПІК.

Філія «Центр охорони здоров’я» АТ «Українська залізниця» 14 травня уклала угоду з ТОВ «Нортон-Україна» про закупівлю лабораторного обладнання та витратних матеріалів для виявлення коронавірусу на 10,28 млн грн. Це на третину дешевше від квітневих контрактів цієї фірми з регіональними лікарнями.

У «Прозорро» вдалося знайти чотири квітневі закупівлі іншими замовниками систем iPonatic у двох постачальників. Усі – на третину дорожче за ціну для «Укрзалізниці». Серед цих фірм є «Нортон-Україна».

“Столичною «Нортон-Україна» на чолі з Інною Бандурко володіють вірґінський офшор «Колторп Сервісез Лтд» та Ілля Карбачевський. Останній керує Благодійним фондом «Здоров’я нації» Бориса Литовського. Той у свою чергу є засновником ВГО «Український медичний союз» разом з Іллею Ємцем, міністром охорони здоров’я протягом березня 2020 року в уряді Дениса Шмигаля і в 2010-2011 роках в уряді Миколи Азарова, та з Юрієм Поляченком, міністром охорони здоров’я у 2006-2007 роках в уряді Віктора Януковича”, –  пишуть Наші Гроші.

Читайте також:

Степанов пояснив, чому в Україні захворіли на коронавірус понад 4 тисяч медиків

Яремчанська лікарня купила дорогі рамки для дезінфекції у сестри секретаря сільради сусіднього села

Ми в Telegram

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено