Івано-Франківськ

Травень-2020: Дайджест спортивних новин Прикарпаття

Попри карантин наш сайт вирішив підвести підсумки спортивного травня на Івано-Франківщині в найпопулярніших видах спорту.

95805760 2989521851141594 1059097132276908032 nВ травні 2020 року Івано-Франківська область, як і вся Україна почала поступово виходити з карантину. Одним з ключових факторів цього процесу став дозвіл на відновлення тренувань у членів збірних команд України в індивідуальних видах спорту, а згодом з певними обмеженнями і у командних професіональних та аматорських колективах.

Саме тому наш сайт вирішив підвести підсумки травня 2020 року для Івано-Франківщини в найпопулярніших видах спорту:

Футбол. 12 травня у невеликих групах по кілька гравців, дотримуючись усіх протиепідеміологічних заходів, приступило до тренувань івано-франківське “Прикарпаття”.

21 травня в Києві відбулася Рада Ліг ПФЛ на якій представники команд-учасниць Чемпіонату України в 1 та 2 Лігах обговорили можливість відновлення змагань.  Було прийнято рішення остаточно завершити Чемпіонат 2 ліги, де нагадаємо виступає ФК “Калуш”. Щодо 1 Ліги, то остаточно доля сезону 2019/20 років другого по силам українського футбольного чемпіонату стане відомою 5 червня.

1567157740 7821

Футзал. Виконком Асоціації футзалу України прийняв рішення достроково завершити змагання в Екстра та Першій лігах та дограти плей-офф 2 ліги.

Таким чином івано-франківські “Ураган” та “КФВ-Ураган-2” стали бронзовими презерами Екстра та Першої Ліги відповідно. Футзальний сезон 2019/2020 для “драконів” увінчався товариським матчем між “Ураганом” та юними гравцями “дублю” в якому досвід взяв гору над молодістю 1:0.

А от МФК “Городенка” та “Sanvita” (м. Снятин) ще можуть поборотися і за вищі нагороди в Другій лізі. За підсумками онлайн-зустрічі представників команд-учасниць 1/4 фіналу Другої ліги з керівництвом АФУ було вирішено зібратися повторно на початку червня після наступних етапів послаблення карантину та обговорити можливість продовження змагального сезону 2019/2020 у Другій лізі.

002 uragan2 prodeksim2 2020 0

Волейбол. Директорат ГО ФВУ прийняв рішення провести вирішальні матчі у чемпіонатах вищої, першої ліг та другої ліги (чоловіки).

20 травня Кабінет Міністрів України прийняв рішення щодо певного послаблення карантину через пандемію гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, і волейболісти отримали можливість проводити повноцінні тренування у залах. Відповідно, Директорат ГО ФВУ, враховуючи попередні побажання головних тренерів команд вищої, першої та другої ліг (чоловіки), де чемпіонати продовжували знаходитися на вимушеній паузі, вирішив визначити чемпіонів та призерів у їхніх змаганнях виключно за спортивним принципом – безпосередньо на ігрових майданчиках. Таким чином в червні 2020 року зможуть дограти свої чемпіонати учасник “фіналу чотирьох” жіночої першої ліги ВК «ПНУ Івано-Франківськ» з обласного центру, учасник “фіналу чотирьох” чоловічої першої ліги ВК “Покуття” (м. Снятин), а також один з лідерів регулярного чемпіонату Вищої чоловічої ліги та претендент на вихід до її “фіналу чотирьох” СК “Прибилів” з Тлумаччини.

Вища ліга (чоловіки). 1-й тур. СК "Прибилів" кидає виклик фаворитам

Легка атлетика. 23 травня в режимі відеоконференції відбулося засідання Виконавчого комітету Легкої атлетики України.

Головним питанням, яке під час нього розглядалося, було формування оновленого календаря національних змагань на літо-осінь 2020 року. Отож наразі Виконком Легкої атлетики України затвердив наступні нові дати та міста проведення головних змагань ФЛАУ. Наводимо перелік змагань, які можуть пройти в Івано-Франківську:

– Чемпіонат України серед юніорів (5-6 серпня);

– Чемпіонат України з бігу на 10000 метрів серед дорослих, молоді та юніорів, а також серед клубів (8-9 серпня);

– Командний чемпіонат України та Командний чемпіонат України з багатоборств серед дорослих та молоді (8-9 серпня);

– Чемпіонат України серед юнаків 2005-2006 рр.н. (13-14 вересня);

– Міжнародна матчева зустріч серед юнаків (26 вересня);

– Чемпіонат України з ходьби на 20 та 50 км серед дорослих та молоді (17-18 жовтня).

Побудовано :: В Івано-Франківську відновили занедбаний стадіон ...

Дайжест підготував Олександр Дем’янчук.

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено