Івано-Франківськ

Ініціативні школярки з Долинського району створюють аудіогід 

Вони вирішили працювати над збереженням нематеріальної культурної спадщини рідного селища Вигода.

84023760 2779037372218837 3234598685899751424 n 1

Нещодавно стартував масштабний проєкт “Відкривай Україну”. До нього долучилися учні 7-10 класів українських сіл, селищ та міст. Вони створили команди та вчаться реалізовувати цікаві й корисні ідеї для своїх населених пунктів, пише ПІК.

В Івано-Франківській області є 22 команди. Одна з них – десять ініціативних юначок селища Вигода Долинського району. Менторка проєкту, вчителька англійської мови, перекладачка та волонтерка Наталія Футерко розповіла для читачів ПІКу над чим мізкують учениці.

 

На її думку, участь у цьому проєкті для дітей є цінним досвідом, який знадобиться у дорослому житті. Він розвиває критичне мислення, вчить працювати у команді та допомагає генерувати креативні думки.

“Школярі вчаться писати та реалізовувати власний проєкт, який назвали Tram Generation, з нуля. Спершу вони думали над ідеєю, прописували всі деталі, провели соцопитування та визначали проблеми громади. Зараз працюють з  теорією, а на черзі – практика. Так учні розуміють, що до великого результату треба дійти і жодного етапу, жодної сходинки проєкту пропустити не можна. Це велика праця”, – зауважила Наталія.

Дівчата переконалися, що односельців турбує безробіття, екологія та інші проблеми, над вирішенням яких вже хтось працює. Тож юні прикарпатки вирішили працювати над збереженням нематеріальної культурної спадщини Вигоди. Вони хочуть створити застосунок – аудіогід селищем, а також записати тематичні подкасти. Це допоможе не тільки зацікавити туристів, відкрити місцевість заново для місцевих жителів, а й показати можливіть зв’язку між поколіннями.

Для реалізації задуманого потрібно спілкуватися із старшими людьми. Через карантин каманда наразі працює більше онлайн та виконують різні завдання проєкту. Наприклад, щоб привернути увагу до особливостей своєї місцевості, дівчата запустили флешмоб #прорідне. Учасники публікували у соцмережах відео та фото або красивого місця, або матеріальної історичної пам’ятки, як от коралі. Менторка проєкту зауважила, що результат всім сподобався.

На завершальному етапі проєкту “Відкривай Україну” оберуть найкращі учнівські роботи. Переможці виграють навчальну поїздку за кордон та інші призи.

А поки школярки мудрують над проєктом аудіогіду Наталя Футерко заохочує прикарпатців відвідати Вигоду. Карпатський трамвай, Центр спадщини Вигодської вузькоколійки, урочище Шандра та багато інших мальовничих місць не залишають туристів без позитивних емоцій.

Марія Гурецька.

Читайте також:

На Прикарпатті хочуть посадити дуб і назвати його на честь одного із президентів

Було-стало: на вулиці Грюнвальдській в Івано-Франківську (ФОТО)

Приєднуйтесь до нашого Телеграм чату.

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено