Івано-Франківськ

Антимонопольний комітет “наїхав” на ДТЕК Бурштинську ТЕС

Компанія відбивається від звинувачень і вважає попередні висновки АМКУ частиною замовної кампанії проти ДТЕК та адміністративним тиском на приватний бізнес.

zavantazhennya

“Вчора, 2 червня, Антимонопольний комітет України проінформував про завершення збору та аналізу доказів у справі щодо монопольного положення ДТЕК та порушення законодавства про захист економічної конкуренції АО «ДТЕК Західенерго» та ТОВ «Д.Трейдінг» в торговій зоні «Острову Бурштинської ТЕС»”, – повідомив Департамент із комунікацій ДТЕК, пише ПІК.

ДТЕК вважає необгрунтованими озвучені АМКУ попередні висновки про монопольне (домінуюче) становище ДТЕК на «регіональному ринку Департамент з комунікацій ДТЕКкомерційного продажу електричної енергії та балансування в години як мінімального, так і максимального навантаження» в торговій зоні острова «Бурштинської ТЕС».  Необґрунтованість та безпідставність звинувачень з боку АКМУ у ДТЕК пояснюють наступним чином:

1). Такого ринку не існує в жодному нормативному або законодавчому акті України;

2). ДТЕК працює  в торговій зоні острова «Острову Бурштинської ТЕС» ринку електричної енергії України в умовах значної конкуренції зі сторони інших учасників ринку, значного адміністративного цінового регулювання з боку НКРЕКП, але в межах норм та правил, визначених чинним законодавством;

3). Реалізація всього обсягу електричної енергії здійснюється компанією виключно за Правилами визначеними НКРЕКП та погодженими Антимонопольним комітетом України;

4). Будь-яких рішень НКРЕКП щодо порушення компаніями чинних Правил або ліцензійних умов діяльності не приймалося.

5). Жодна з компаній не отримала попередні висновки, тому повідомлення АМКУ, на думку ДТЕК, до прийняття офіційного рішення більш схоже на публічний адміністративний тиск на вітчизняного виробника електричної енергії.

Компанія ДТЕК буде відстоювати свої інтереси та свою репутацію у визначений законом спосіб, зазначають у Департаменті із комунікацій ДТЕК.

Читайте також:

Ціни на електроенергію: ДТЕК закликає ЗМІ не розповсюджувати недостовірну інформацію

Три місяці в ізоляції: енергетики Бурштинської ТЕС завершили найтривалішу зміну в своєму житті

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено