Івано-Франківськ

Ціни на електроенергію: ДТЕК закликає ЗМІ не розповсюджувати недостовірну інформацію

Днями gazeta.ru з посиланням на держпідприємство "Оператор ринку", писала, що «ДТЕК підняв для Галичини ціни на електрику до рекордного рівня».

Також зазначалося, що імпорт електроенергії в енергоострів БуТЕС зупинений, пише ПІК.

«Ціною ДТЕК» помилково називають узагальнені дані ДП «Оператор ринку» для сегменту «Ринок на добу вперед» (РДВ) в Бурштинському енергоострові, – йдеться у офіційній відповіді компанії на публікацію. –  Станом на 20 квітня імпорт електроенергії не зупинено – електроенергія продовжує надходити в Бурштинський енергоострів».

Також зазначається, що у квітні частка імпортерів у продажу електроенергії на РДВ в Бурштинському енергоострові приблизно становила – 65%, частка вітчизняних виробників – близько 20%, частка ДТЕК – близько 15%. Причому, з липня 2019 р. найбільший вплив на ціну РДВ створюють саме імпортери електроенергії з Європи. ДТЕК Бурштинська ТЕС в основному працює в режимі забезпечення стабільності і надійності роботи енергосистеми Бурштинського енергоострова..

«При цьому, ціни для побутових споживачів, як в Західній Україні, так і в цілому по країні, ніяк не пов’язані з РДВ. Вони фіксовані постановою Кабінету міністрів України і вже багато років є найнижчими в Європі. Західноукраїнські споживачі (не лише побутові, а й комерційні) купують електроенергію за цінами набагато нижчими, ніж їхні сусіди в Словаччині, Угорщині та Румунії», – повідомляє ДТЕК.

Читайте також у ПІК:

ДТЕК Бурштинська ТЕС зарацювала в повній ізоляції (ФОТО)

Бюджет Бурштина пустий. Під загрозою функціонування лікарні

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено