Івано-Франківськ

Борщівник атакує Черніїв

Мешканці Чернієва  скаржаться на цілі плантації борщівника Сосновського та бездіяльність місцевої влади.

borshhivnyk2 800x400 1

Небезпечна рослина, що “обпікає” шкіру, розростається в Чернієві з кожним днем. Мешканці “б’ють на сполох”, повідомляє ПІК.

«Підкажіть хто і коли буде боротися з борщівником Сосновського? Зі сторони ферми цілі плантації, і просуваються в сторону СЕС, скоро й ті поля будуть в борщівнику», – пише місцевий житель Віталій Поліщук, в соцмережі.

Своєю чергою, на цей допис відреагував представник сільської ради Іван Турів:

« З Борщівником на території ферми бореться фермерське господарство «Черніївське». Кропили навесні і вже навіть раз скошували. Планується скошування при покращенні погодніх умов. Паї зобов’язані скошувати або орендарі або ж власники. За межами населеного пункту – скошували за програмою агроуправління Тисменицької РДА, наразі не можу сказати кому делеговані ці повноваження. Якщо є борщівник в житловому масиві, біля дитячих майданчиків чи інших громадських місць – прошу повідомляйте, будемо ліквідовувати. Повторюсь, косити десь там під лісом чи невжитки по меліоративних канавах не входить до компетенції старостинського округу. Дякую за розуміння Самоорганізація населення вітається. Паливно-мастильними матеріалами забезпечимо за власний кошт», – йдеться в коментарі до допису.


Нагадаємо,  що борщівник Сосновського – отруйна багаторічна рослина. Вважається карантинною рослиною, трапляється майже по всій території України – на луках, по берегах річок, вздовж доріг, в лісосмугах.

При знищенні борщівника необхідно мати водонепроникний одяг і респіратор або протигаз. Хороший ефект у боротьбі з борщівником дає весняне знищення проростків, обрізка квіток в період бутонізації і початку цвітіння рослин, спалювання, обробка гербіцидами, розведення природних шкідників.

Підписуйтесь на нашу сторінку у FacebookInstagram , Youtube та Telegram

Читайте також:

На Богородчанщині непрошений гість обікрав будинок сусіда

В Калуському районі зводять 240-метровий міст (ФОТО)

 

Підготувала: Надія Дзінько

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено