Івано-Франківськ

В Україні хочуть посилити покарання за журналістів

За перешкоджання журналістській діяльності винним може загрожувати від 8 500 до 51 тисячі гривень.

Проект з новими змінами до Кримінального кодексу України щодо посилення відповідальності за вчинення кримінальних правопорушень проти журналістів зареєструвала Верховна Рада України, повідомляє ПІК.

Наразі зміни у законі виглядають так:

Штрафи та арешти:

  • від 8 500 до 17 000 ( від від п’ятисот до тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян), або арештом від шести місяців до трьох років – загрожує за незаконне вилучення зібраних, опрацьованих, підготовлених журналістом матеріалів і технічних засобів…незаконна відмова у доступі журналіста до інформації, незаконна заборона висвітлення окремих тем, показу окремих осіб, критики суб’єкта владних повноважень, а так само будь-яке інше умисне перешкоджання здійсненню журналістом законної професійної діяльності.

  • від 17 до 34 тис. грн. (від тисячі до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян), або арешт на від шести місяців до чотирьох років  – загрожує за вплив у будь-якій формі на журналіста з метою перешкоджання виконанню ним професійних обов’язків або переслідування журналіста у зв’язку з його законною професійною діяльністю.

  • від 34 до 51 тис грн. (від двох тисяч до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян) або арешт до п’яти років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років або без такого – загрожує за дії, передбачені частиною другою цієї статті, якщо вони були вчинені службовою особою з використанням свого службового становища або за попередньою змовою групою осіб”.

Більш детально ознайомитися із текстом законопроекту можна на сайті ВРУ.

Підписуйтесь на нашу сторінку у FacebookInstagram , Youtube та Telegram

 

 

 

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено