Івано-Франківськ

Внаслідок негоди на Косівщині “постраждало”дев’ять населених пунктів

В селах району окрім підтоплень,пошкоджено дорогу,мости, водоперепускні труби.

Про це повідомляє Управління з питань цивільного захисту Івано-Франківської ОДА, пише ПІК.

Зокрема, в результаті інтенсивних дощів в селі Тюдів було підтоплено 2 господарства; в селі Розтоки було підтоплено біля 38 господарств (з них 32 житлових будинків), будівлю Розтоківської школи-ліцею; пошкоджено біля 2 км дорожного покриття автодороги Розтоки-Барвінків.

В селі Снідавка пошкоджено автомобільний переїзд на присілок Межиріки; в селі Вербовець зруйновано 3 водоперепускні труби (автомобільні переїзди) та 2.4 км покриття сільських автодоріг, відбувся розмив лівого берега річки Рибниця по довжині біля 25 м.;  в селі Смодна зруйновано 40 м. підпірної стінки правого берега річки Рибниця.

В селі Великий Рожин на сільських автодорогах: зруйновано 2 дерев’яні автомобільні мости через
річку Рожинка по вулиці Шевченка; на автодорозі загального користування місцевого значення Соколівка-Річка розмито правий берег річки Річка по довжині біля 70 м.;  в селі Яворів на автодорозі загального користування місцевого значення Яворів – Снідавка пошкоджено автомобільний міст, проїзд є; в селі Річка на сільських автодорогах: зруйновано автомобільний міст на ділянці Мариш, два пішохідні мости на ділянці Середнє та на ділянці Боднарево, зруйновано три пішохідні містки на ділянці Кичера та дорожнє покриття протяжністю біля 1.5 км;в селі Малий Рожин – пошкоджено берегоукріплення лівого берега річки Малорожинка.

За інформацією голови Рожнівської ОТГ в селі Рожнів підтоплено 65 житлових будинків, 320 господарських будівель, 610 с/г угідь на загальній площі понад 800 га. В селі Кобаки – зруйновано берегоукріплення річки Черемош протяжністю 200 метрів, що несе загрозу розмивання скотомогильника, в  селі Рибне – повністю зруйновано берегоукріплення річки Черемош протяжністю 100 метрів,а в Хімчині – пошкоджено до 25.5 км дорожнього покриття місцевих комунальних доріг, а також  біля 3 км дорожнього покриття дороги Косів – Рожнів через  Хімчин.

Інформація по збитках уточнюється.

До слова, внаслідок грози, сильних дощів на території  Івано-Франківської області спостерігався підйом рівня води в місцевих потічках, що призвело до підтоплення дворогосподарств, житлових будівель громадян та сільськогосподарських угідь в 16 населених пунктах, 4 адміністративних районів області.

Приєднуйтесь до нас у Telegram

Читайте також у ПІК:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено