Івано-Франківськ

Голова Печеніжинської ОТГ виступив на міжнародному онлайн-форумі мерів

Ігор Довірак поділився досвідом громади у боротьбі з коронавірусом.

 

Про це Прикарпітській інформаційній корпорації (ПІК) повідомив  Івано-Франківський регіональний офіс Програми “U-LEAD з Європою”.

Про шляхи нормалізації ситуації в громадах в часи послаблення карантину говорили вчора в рамках ХІІ Онлайн Форуму «Солідарність мерів: управління муніципалітетом в часи пандемії», організованого Програмою «U-LEAD з Європою».

Пандемія, за словами очільника Печеніжинської ОТГ, стала певним випробуванням. Проте життя не зупинилось.

«Для того, щоб запобігти паніці та поширенню дезінформації, ми налагодили зв’язок з амбулаторіями у громаді і щоденно інформуємо на сторінці ОТГ у Facebook та сайті громади  мешканців про кількість захворювань на гострі респіраторні інфекції в ОТГ», – розповів Ігор Довірак.

Також, зазначив він, у громаді налагодили облік людей, які приїжджають на територію громади із-за кордону та їх інформування про потребу самоізоляції.

Забезпечили медпрацівників засобами захисту, створили та забезпечили усім необхідним, від засобів захисту до автомобіля, мобільну бригаду, яка за потреби виїжджає на забір біоматеріалу для ПЛР-тестів у хворих.

Для літніх людей, які у групі найбільшого ризику, забезпечили роботу соціальних працівників, провели дезінфекцію усіх громадських місць, а також приміщень муніципальних закладів.

«Для вирішення проблеми доправлення медиків на роботу, ми силами громади виділили транспорт, який дезінфікувався після кожної поїздки і забезпечили водія захисними засобами», – розповів Ігор Довірак.

Зазначимо, що інфікованих у громаді немає, на самоізоляції перебуває 22 особи, знято з самоізоляції 339 осіб.

ДОВІДКОВО: Печеніжинська селищна об’єднана територіальна громада  створена в Коломийському районі Івано-Франківської області. Центр — смт Печеніжин. Площа громади — 184,45 км², населення — понад  17 тисяч осіб.

Читайте також:

В Печеніжинській ОТГ шанують вимоги самоізоляції

У Коломиї призупинять роботу фітнес-центрів, але дозволять релігійні заходи

Підписуйтесь на нашу сторінку у FacebookInstagram , Youtube та Telegram

 

 

 

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено