Івано-Франківськ

Наслідки лиха на Прикарпатті: на відкачування води треба понад тиждень

Італійці передали для цього 7 мотопомп великої потужності, а також човен для доставлення харчів та води постраждалим.

Про це йшлося сьогодні, 1 липня, на пресконференції щодо ліквідації наслідків повеней, яку провів начальник Управління ДСНС в області Володимир Чернецький, пише ПІК.

ot scaled

За його словами, ситуація стабілізується, на всіх річках області спостерігається значне зменшення рівнів води. Протягом минулої доби підрозділи управління здійснили 465 виїздів, пов’язаних з ліквідацією наслідків негоди та наданням допомоги населенню. Роботу виконували 336 рятувальників.

Інженерна техніка ДСНС працює на те, щоб забезпечити проїзд до населених пунктів по області”, – наголосив Володимир Чернецький.

Наразі автомобільний проїзд ускладнено до 9 населених пунктів, 6 у Верховинському та 3 у Косівському районах. Дорогами можна пройти пішки або проїхати авто з підвищеною прохідністю. За словами начальника управління, звичайні машини та автобуси не можуть проїхати цими автошляхами. Найгірший стан доріг саме у Верховинському районі.

Зараз роботи проводяться по відкачці води з дворогосподарств та криниць. За прогнозами управління на всі роботи по відкачуванню води потрібно витратити не менше, ніж тиждень”, – зазначив Володимир Чернецький.

Нагадаємо, напередодні Італія надіслала Прикарпаттю гуманітарну допомогу. Сьогодні обладнання передадуть безпосередньо у райони. Серед вантажу 7 мотопомп великої потужності на колесах, котрі використовують для випомповування брудної води з подвір’їв. Також передали човен для доставлення харчів та води постраждалим від повені.

IMG 3307 scaledIMG 3300 scaled

Підписуйтесь на нашу сторінку у FacebookInstagram , Youtube та Telegram

Читайте також:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено