Івано-Франківськ

Віталій Федорів: “На казначейський рахунок області Уряд перерахував 480 млн. гривень на виплати постраждалим від негоди”

За розпорядженням глави Кабміну Дениса Шмигаля першочергово кошти будуть спрямовані людям, які найбільше постраждали під час повені.

unnamed 1 1

Як сказав голова ОДА Віталій Федорів у коментарі Прикарпатській інформаційній корпорації (ПІК), до 15 години понеділка облдержадміністрація уточнить списки постраждалих, щоб до кінця наступного тижня відповідні кошти вже дійшли до людей.

Зокрема,  матеріальна грошова допомога буде надана сім’ям загиблих – у розмірі 200 тисяч гривень за кожного загиблого члена родини. Власникам житлових будинків, які повністю зруйновані – 300 тисяч на сім’ю. Родинам, які відселені з житлових будинків, що підлягають капітальному ремонту – 50 тисяч гривень на сім’ю. Сім’ям, житлові будинки яких пошкоджені повінню – 20 тисяч гривень на сім’ю.

Сьогодні Віталій Федорів провів селекторну нараду із головами райдержадміністрацій, об’єднаних територіальних громад, міськими головами міст обласного значення, керівниками соціальних служб щодо алгоритму дій задля оперативної підготовки необхідної документації.

Маючи практичний досвід  контролю за використанням коштів, спрямованих у 2008 році на ліквідацію наслідків повені (тоді Федорів працював заступником начальника КРУ Франківщини), сьогодні голова ОДА наголосив, що треба вжити усіх заходів, аби уникнути непорозумінь, не допустити зловживань і справедливо допомогти людям. Для об’єктивності оцінки шкоди, зокрема, будуть затребувані фотоматеріали.

Керівництво області і усі відповідні служби працюватимуть без вихідних, щоб вчасно забезпечити  надання матеріальної підтримки прикарпатцям, постраждалим внаслідок повені.

Зазначимо, що вчора, 2 липня, Уряд Дениса Шмигаля  з метою ліквідації наслідків стихії  ухвалив розпорядження про виділення коштів з резервного фонду Державного бюджету, зокрема, для Івано-Франківської області у сумі 480 мільйонів гривень.

Це тільки перший урядовий транш – на проведення першочергової допомоги.

Приєднуйтесь до нас у Telegram

Читайте також:

Як уряд розділив між областями 754 млн гривень на подолання наслідків повеней

У Ланчині Надвірнянського району усувають наслідки повені. Люди без води (ВІДЕО)

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено