Івано-Франківськ

У Львові вперше провели операції з пересадки серця та нирок

В Україні за останні 15 років провели лише дві аналогічні операції в Ковельській районній лікарні Волинської області.

Вночі 4 липня у міській клінічній лікарні швидкої медичної допомоги Львова вперше провели три операції з трансплантації серця та двох нирок.

Про це повідомляє Громадське, пише ПІК. 

«Ми це зробили! У Львові впродовж останньої доби трансплантовано серце і дві нирки! Остання операція скінчилася буквально кілька годин тому… Особлива подяка — рідним загиблого чоловіка. Ваше непросте рішення стало порятунком для одразу трьох людей» — зазначив  головний лікар Комунальної міської клінічної лікарні швидкої медичної допомоги Львова Олег Самчук.

Донором став 58-річний львів’янин, який впав з висоти й отримав несумісні з життям травми. Його родичі дали відповідну згоду та зібрали потрібні документи.

“«Нове» серце отримав 57-річний житель Коростеня, якого п’ять років тому вразив інфаркт. Його серце втратило пружність і вже не могло качати кров. Іншого виходу, окрім пересадження, чоловік не мав. Операцію львівські хірурги провели спільно з командою Інституту серця на чолі з Борисом Тодуровим”,- йдеться у повідомленні.

Нирки отримали двоє чоловіків — один зі Львова, другий із Тернопільщини. Операції розпочалися після опівночі й тривали до восьмої ранку.

«Операції з пересадження в Україні — це шанс на життя для сотень і тисяч людей. І ми хочемо дати цей шанс. Ми хочемо, аби українці більше не їхали за кордон, а оперувалися у себе вдома, щоб кожен, хто потребує органу, його отримав. І ми будемо докладати максимум зусиль, аби наблизити цей час», — додав Самчук.

 

Підписуйтесь на нашу сторінку у FacebookInstagram , Youtube та Telegram

Читайте також:

Бурштинський рибгосп заставляють заплатити 6 393 гривень за порушення

Друга та третя хвиля COVID-19: МОЗ розгорнуло підготовку у трьох областях 

 

 

 

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено