Івано-Франківськ

В Афінах затримали 17 українців: серед них двоє дітей. Ніч провели в ізоляторі (відео)

Сталося це через заборону на в’їзд до ЄС громадянам третіх країн.

В аеропорту Афін затримали 17 громадян України, які прилетіли до Греції з Києва, через заборону на в’їзд до ЄС громадянам третіх країн.

Про це повідомляє Українська правда, пише ПІК.

“Українці прибули до грецької столиці у суботу ввечері двома рейсами: авіакомпанії Ryanair (вилетів із “Борисполя” о 18:00) та авіакомпанії Wizz Air (вилетів о 18:45 з аеропорту “Київ”). Після прибуття під час паспортного контролю 17 громадянам України було відмовлено у в’їзді в країну і затримано. Серед затриманих – 15 дорослих і двоє дітей 8 та 9 років“, – йдеться у повідомленні.

d0c445d 1

“Коли ми приїхали в “Жуляни” нас на реєстрації суворо розпитували і розглядали весь пакет документів (ми навіть зробили тест в лабораторії і надали з мокрою печаткою). Все показавши і розповівши, нас відпустили на паспортний контроль. І вже після прильоту на паспортному контролі нас зупинили і відправили. Поки ми були в аеропорту нас намагалися змусити підписати згоду на депортацію, ми відмовилися”, – розповів один із пасажирів Максим.

У пасажирів забрали відібрали всі речі,  дозволили залишити телефони, але без зарядних пристроїв. їх до поліцейського відділку на території аеропорту. Наразі вони перебувають в камерах, діти в тому числі.

 

Українці скаржаться на погані умови утримування і антисанітарію: в туалетах немає мила і туалетного паперу, їм дозволили купити за свій рахунок, на підлозі лежать мертві таргани.  Також їм не надають воду та їжу.

Також пасажири зв’язалися із консулом, яка сказала їм, що українці не мали права на в’їзд і повинні повертатися в Україну тими ж рейсами. Обидва рейси будуть тільки у вівторок. Тому вони звернулися на “гарячу лінію” МЗС, де їм пообіцяли розібратися в ситуації та надати допомогу. До слова, українські дипломати не приїжджали в аеропорт.

Щойно надійшло уточнення від Міністерства закордонних справ України:

“Наші громадяни не затримані. Їх не пропустили на в’їзд в країну в зв’язку з чинним обмеженнями. Консул купив води, засоби гігієни і виїхав в аеропорт. Від грецьких властей отримано відповідний дозвіл на відвідування”, – заявили дипломати.

Читайте також:

Поліаморні відносини: американське місто готове до легалізації 

В США протестувальники скинули в море Христофора Колумба

Підписуйтесь на нашу сторінку у FacebookInstagram , Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено