Івано-Франківськ

Чому після звільнення Слов’янська, не визволили весь Донбас

Про втрачену у 2014-му можливість розповів колишній лідер "Правого сектора", командувач Української добровольчої армії Дмитро Ярош.

9 tn

Останній реальний шанс звільнити Донецьк Україна мала в липні 2014 року, відразу після повернення контролю над Слов’янськом, сказав Дмитро Ярош в інтерв’ю “Обозревателю”, пише ПІК.

За словами Яроша, він “найбільше шкодує”, що українські бійці не скористалися тоді можливістю, яка відкрилася. Адже на той момент РФ ще не ввела на територію України свою регулярну армію і бої велися з організованими Москвою бандитськими угрупованнями.

“І ми коли Піски взяли, коли деблокували ДАП в липні якраз 14-го року, то в принципі ми навіть зайшли вже за знак” Донецьк “і потім надійшла команда”, – розповів Ярош.

Він уточнив, що у командування ЗСУ на наказ було кілька причин. Головною стало побоювання великих втрат – такі загрози несуть саме бої в межах міста.

Ярош уточнив, що його самого зупиняв ризик отримати величезні втрати при спробі звільнити Донецьк. Однак…

“Якби ми взяли Донецьк, не було б” ДНР “, і відповідно не було б ніякої” ЛНР “. Це гризе всередині”, – констатував Ярош.

До слова, вчора Україна святкувала 6-річницю звільнення Слов’янська та Краматорська. З нагоди події відбувся відеоміст. В ньому  брав участь президент України Зеленський, який перебував в Одесі, та прем’єр-міністр Шмигаль – він був на святковому заході безпосередньо у Слов’янську.

Нагадаємо, що з 13 жовтня 2014 року Краматорськ оголошено тимчасовим центром Донецької області, де нині міститься Донецька обласна державна адміністрація. Бойові дії на Донбасі тривають від квітня 2014 року.

Читайте також:

Шмигаль та Зеленський провели відеоміст з нагоди дня звільнення Краматорська і Слов’янська

Ваш гороскоп на тиждень: з 6 до 12 липня

Підписуйтесь на нашу сторінку у FacebookInstagram , Youtube та Telegram

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено