Івано-Франківськ

COVID-19 може передаватися повітрям: науковці радять ВООЗ переглянути рекомендації

Вчені навели докази, які свідчать, що більш дрібні часточки можуть заражати людей, і закликають організацію переглянути свої рекомендації.

239 науковців із 32 країн підписалися під відкритим листом до Всесвітньої організації охорони здоров’я, у якому стверджують, що ВООЗ применшує ризик поширення коронавірусу повітряним шляхом і закликають її переглянути рекомендації.

Про це повідомляє Українська правда, пише ПІК.

“Всесвітня організація охорони здоров’я давно вважає, що коронавірус поширюється насамперед великими крапельками, які, при виділенні зараженими людьми при кашлі та чханні, швидко падають на поверхню. Але у відкритому листі до ВООЗ вчені наводять докази, які свідчать про те, що більш дрібні часточки можуть заражати людей, і закликають організацію переглянути свої рекомендації”, – йдеться у повідомленні.

Свого листа науковці планують опублікувати у науковому журналі вже цього тижня.

“Таким чином, маски можуть знадобитися в приміщенні, навіть за умови дотримання соціальної дистанції. Медичним працівникам, які доглядають за хворими на COVID-19, можливо, знадобляться маски класу N95, які фільтрують навіть найменші дихальні краплі. А вентиляційні системи у приміщення можуть потребувати мінімізації рециркуляції повітря та використання нових потужних фільтрів. Також для знищення вірусу в приміщенні може знадобитися ультрафіолет”,– йдеться у повідомленні.

Підписуйтесь на нашу сторінку у FacebookInstagram , Youtube та Telegram

Читайте також:

 

В Афінах затримали 17 українців: серед них двоє дітей. Ніч провели в ізоляторі (відео)

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено