Івано-Франківськ

Як у Франківську захищали українську мову

Завтра у Конституційному суді мають розглянути справу щодо визнання українського мовного закону антиконституційним, як це вважає "Опозиційний блок".

Сьогодні вранці Руслан Марцінків подякував сотням франківців, які прийшли на вчорашнє віче за захист української мови, що відбулося вчора, 5 липня.

«Я дуже вдячний, що велика кількість підтримали цю акцію і показали, шо Франківськ категорично проти перегляду закону про українську мову. Франківськ завжди є, був і буде прикладом того, як треба відстоювати національну ідею», – каже мер.

На віче, ініційоване Громадським рухом захисту та розвитку української мови, зібралося чимало активних та небайдужих жителів і громадських організацій.

6

“Ми зібралися на Вічевому майдані в Івано-Франківську, бо нам є різниця.  Є різниця, в якій країні жити. Є різниця, якою мовою розмовляти, є різниця, яким буде наше майбутнє. Ми маємо чітко висловити свою позицію – українська мова в українській державі”, – з таким гаслом зібралися франківці на вічевому майдані.

Нагадаємо, що зібрали віче, щоб виголосити свою позицію проти  спроб обмежити функціонування української мови в Україні. Адже вже завтра у Конституційному Суді розглянуть подання нардепів “Опозиційної платформи – за життя”, про визнання українського мовного закону антиконституційним, оскільки він начебто порушує права російськомовних громадян.

До слова, віче мало пройти за дотримання карантинних вимог, але не всі люди взяли це до уваги.

Підписуйтесь на нашу сторінку у FacebookInstagram , Youtube та Telegram

Читайте також:

COVID-19 може передаватися повітрям: науковці радять ВООЗ переглянути рекомендації

Покурив: у Новій Каховці горів весь дах багатоповерхівки (ФОТО/ВІДЕО)

 

 

 

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено