Івано-Франківськ

“Це хіба двері вхідні поставити”: прикарпатці незадоволені розподілом “повеневих” коштів

Своє невдоволення виплатою компенсацій висловлюють у місті Галич, де у воді опинилося більше 600 обійсть.

Про це пише ТСН, передає ПІК.

Люди нарікають на несправедливий розподіл грошей, бо лише близько сотні будинків міськрада визначила такими, що потребують компенсації.

Нагадаємо, що Уряд поділив пошкоджені будинки на три категорії: за геть зруйновані – 300 тисяч гривень відшкодувань. На ті, що потребують капітального ремонту – виділять 50 тисяч. І по 20 тисяч – за пошкоджені помешкання – більшість осель віднесли саме до цієї категорії.

Люди кажуть, що цих коштів замало, адже в багатьох будинках треба повністю відновлювати стіни та підлогу. Потерпілі вимагають, щоб їхні помешкання обстежили повторно.

“На 20 тисяч відшкодування – це хіба двері вхідні поставити, які у нас дуються. Підлогу, щоб найдешевшою плиткою застелити – 18 тисяч”, – каже місцева мешканка Альона Чемеринська.

“Депутат не може визначити, чи цей будинок потребує капремонту чи поточного. Має бути спеціаліст. В адміністраціях є в штаті люди, які б могли це кваліфіковано розписати. Ще 26 числа ми просили надати, але відповіді досі немає”, — каже секретар міської ради Олена Скриник.

Приєднуйтесь до нас у Telegram

Читайте також у ПІК:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено