Івано-Франківськ

В Україні видаватимуть водійські права за новими правилами

Теоретичний і практичний іспит для водіїв відтепер фіксуватимуться на відео.

Про це пише УНІАН, передає ПІК.

Міністерство внутрішніх справ оновило правила видавання водійських прав. Свідченням проходження водіями транспортних засобів підготовки та перепідготовки є такі документи:

  •   свідоцтво про закінчення закладу з підготовки, перепідготовки, підвищення кваліфікації водіїв, інформація про котре наявна в ЄДР МВС;
  • документи про професійну (професійно-технічну) освіту державного зразка за професіями “Водій автотранспортних засобів”, “Водій мототранспортних засобів”, “Водій трамвая”, “Водій тролейбуса”, видані закладом, що має ліцензію на провадження відповідної діяльності у сфері професійно-технічної освіти.

При цьому документ, що засвідчує підготовку і перепідготовку водіїв транспортних засобів, дійсний для складання іспитів у територіальному сервісному центрі МВС упродовж двох років з дня закінчення закладу.

Теоретичний іспит для водіїв приймається у спеціально обладнаному приміщенні ТСЦ МВС. Екзаменаційний білет налічує 20 питань, до кожного з яких є від 2 до 5 варіантів відповідей (один з них – правильний). Він триває 20 хвилин, починаючи з моменту виведення на екран монітора першого запитання. Теоретичний іспит вважається нескладеним, якщо водій допустив три помилки, не дав відповіді у відведений час або використовував додаткові електронні прилади, а також підказки інших осіб. Перескласти його можна буде не раніше як через 5 календарних днів, відлік яких починається з наступного після іспиту дня. Результат даного іспиту дійсний три місяці.

Практичний іспит проходить у два етапи:

1)на майданчику для навчання з початкового керування;

2)в умовах дорожнього руху на визначених ТСЦ МВС маршрутах (за винятком перевірки навичок керування транспортними засобами категорій A1, A, B1).

При цьому до другого етапу допускаються особи лише в разі успішного проходження першого етапу практичного іспиту. Якщо людина тричі не склала практичний іспит, то вона має пройти повторний курс підготовки з практичного керування транспортним засобом у будь-якому закладі, й лише потім допускається до наступного іспиту.

Приєднуйтесь до нас у Telegram

Читайте також у ПІК:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено