Івано-Франківськ

У Косові засудили чоловіка, який викрав коня, бо… хотів під’їхати додому

Злочин вчинив уродженець села Снідавка Косівського району, який  вже мав проблеми із законом.

Про це пише ПІК із посиланням на Єдиний реєстр судових рішень.

У 2018-ому році чоловік вже був засуджений Вижницьким районним судом до 1,5 річного ув’язнення за повторну крадіжку. Проте ув’язнення чоловіка нічого не навчило, той зайшов до стайні незнайомих людей і вкрав п’ятирічного чорного коня торійської породи вартістю 14 тисяч гривень.

У суді обвинувачуваний пояснив, що не мав нічого лихого на думці, а коня вивів зі стайні не для того, аби продати, а через те,  що…хотів під’їхати до власної оселі. Адже йти додому чоловікові  було далеко. Обвинувачуваний  просив суд його суворо не карати, бо тварину він вже повернув власнику. Щоправда  зробив це не добровільно і самостійно, а після того, як до його господи прийшов поліцейський. До правоохоронця звернулася дружина власника коня, яка виявила крадіжку,  дізналася, хто поцупив тварину і повідомила про в поліцію. Коня у нині  засудженого забрали. На щастя власник тварини не має до конекрада претензій.

Враховуючи цю обставину і  те, що чоловік має на утриманні малолітню дитину, доглядає за хворою матір’ю, перебуває у важкому матеріальному становищі, розкаюється у крадіжці, суд присудив йому 3 роки позбавлення волі. Але за статтею 75 Кримінального Кодексу України “Звільнення від відбування покарання з випробуванням” чоловіка звільнили від покарання  з іспитовим терміном один рік. Протягом цього часу засуджений не повинен вчиняти жодних злочинів.

Злата Леміш

Приєднуйтесь до нас у Telegram

Читайте також у ПІК:

Читайте нас у тг




Новини партнерів







Коментарі

0

Коментарів ще немає

© 2020 Всі права захищено